050 Groningen Geschiedenis/erfgoed - Op 1 juli viert Groningen met Keti Koti de afschaffing van de slavernij. Op allerlei locaties in de stad worden bijzondere activiteiten georganiseerd in het kader van het slavernijverleden van Groningen en de doorwerking daarvan op het heden. Hierbij kunt u denken aan muziek, spoken word, films, lezingen, tentoonstellingen en zelfs een culinaire markt. Met de viering van Keti Koti willen de samenwerkende partners van Bitterzoet Erfgoed mensen kennis laten maken met het slavernijverleden van Groningen.

Lees meer...

050 Groningen Veel mensen denken bij het Stationsgebied meteen aan de huidige werkzaamheden aan het Hoofdstation. Maar er is meer. Want vanwege dit project ontstaat er zowel aan de zuidkant als aan de noordkant ruimte om het gebied opnieuw in te vullen. Als het aan projectmanager van het Stationsgebied Wim Kamminga van de gemeente Groningen ligt, dan wordt het stationsgebied een gastvrije entree en een aantrekkelijk en levendig nieuw stadshart.

Lees meer...

050 Groningen Wonen - Het college van B&W wil het ombouwen van studentenhuizen met kamers tot zelfstandige studio’s onmogelijk gaan maken. De belangrijkste reden hiervoor is dat deze praktijk er niet toe leidt dat in deze panden minder mensen wonen. Studio’s in voormalige kamerverhuurpanden hebben een minimale grootte van 24 vierkante meter en zijn bedoeld voor bewoning door één persoon.

Lees meer...

050 Groningen - In en rondom het gebied Matsloot-Westpoort speelt veel. Naast de huidige ontwikkelingen zijn er wensen voor de toekomst. Er zijn plannen voor natuur, recreatie, duurzame energie en investeringen in waterberging. Veranderingen die kansen bieden, maar ook uitdagingen. Zonder visie dreigt visuele aantasting van het landschap, ofwel verrommeling.

Lees meer...

050 Groningen Verkeer & Vervoer - Komende zomer wordt er weer hard gewerkt aan de zuidelijke ringweg. Het weggedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne is hiervoor zeven weken dicht, in beide richtingen. Deze afsluiting is van maandag 11 juli tot en met vrijdag 26 augustus 2022. In dezelfde periode zijn de op- en afritten van de A28 bij Groningen-Zuid dicht.

Lees meer...

Cultuur & Uitgaan

Geen feed gevonden

Beheerders gezocht banner

Center Parcs

Heineken