050 Groningen Uitgaan - De ‘Breder dan klassiek’ nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta is inmiddels een begrip in Nederland. Elk jaar weer mondt dit uit in een spannende kruisbestuiving tussen totaal verschillende muzikale werelden.

Voor deze tour werkte Amsterdam Sinfonietta eerder samen met bijvoorbeeld Rufus Wainwright, Typhoon, De Dijk en in de laatste editie met Jonathan Jeremiah. In januari 2021 is het de beurt aan de Zweedse singer-songwriter The Tallest Man on Earth.

Met slechts zijn stem en een gitaar krijgt The Tallest Man on Earth iedere zaal gegarandeerd stil. Op een avond bespeelt hij wel tot tien gitaren, van akoestisch tot banjo. Vorig jaar verscheen zijn vijfde album I Love You. It’s a Fever Dream, waarmee hij op wereldtour ging. De concerten met Amsterdam Sinfonietta zullen bestaan uit het rijke oeuvre van The Tallest Man on Earth, aangevuld met klassiek stukken en een aantal zeer speciale covers.

The Tallest Man on Earth
The Tallest Man on Earth is de artiestennaam van Kristian Matsson, een singer-songwriter uit Dalarna, Zweden. Matsson groeide op in Leksand en was zanger van de indie-band Montezumas. In 2006 bracht hij een solo-EP uit, waarmee zijn solocarrière begon. Sinds 2006 bracht Matsson vijf albums en twee EP’s uit, die hij thuis opnam en produceerde.

Zijn muziek werd in het begin vaak vergeleken met die van Bob Dylan, maar zijn latere werk ademt ook de sfeer uit van o.a. The War On Drugs en Mumford & Sons. Hij staat bekend om zijn charismatische optredens. Op YouTube startte Matsson de zelfgeproduceerde videoserie ‘The Light in Demos’, waarin hij nieuwe nummers en covers lanceert.

Amsterdam Sinfonietta
Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel.

Amsterdam Sinfonietta & The Tallest Man on Earth
Vrijdag 8 januari 2021
SPOT/De Oosterpoort
€ 44,00 (incl. servicekosten)
Tickets en meer informatie

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

26 januari 2021

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Center Parcs

Heineken