050 Groningen Politiek & Maatschappij – Ook deze week heeft de gemeente Groningen weer een aantal belangrijke zaken de revue laten passeren op basis waarvan zij bepaalde besluiten en/of adviezen heeft genomen. Het lijkt ons, redactieleden van 050magazine.nl zinvol om u te informeren over een aantal van deze zaken.

Groningen voert opkoopbescherming in
Het college van B&W wil graag dat iedereen in onze gemeente een goede plek heeft om te wonen. Het vinden van een betaalbare plek is niet vanzelfsprekend. De woningmarkt in Groningen is een van de krapste van ons land. Dit maakt het voor beleggers aantrekkelijk om woningen te kopen en voor veel geld te verhuren.

In januari is de Huisvestingswet gewijzigd waardoor het college de opkoopbescherming kan invoeren voor een groot deel van de koopwoningen. Voor die woningen geldt dan een zelfbewoningsplicht en deze kunnen niet meer opgekocht worden door beleggers. Hierdoor blijft de woningmarkt betaalbaar en krijgen starters meer kansen op de woningmarkt.
Lees verder op onze website.
 
Raad Groningen zegt nee tegen verhoging gaswinning
De gemeenteraad van Groningen heeft woensdag 12 januari in een extra vergadering unaniem 'nee' gezegd tegen het voornemen om dit jaar 7,6 miljard kubieke meter gas te winnen uit het Groninger veld. Dat is immers twee keer zoveel dan is afgesproken.

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

19 mei 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Beheerders gezocht banner

Greenchoice

Mediamarkt