050 Groningen Maatschappij - Van 11 tot en met 15 februari 2019 wordt de Kiezelweek georganiseerd: een introductieweek voor studenten in Groningen, waar vier studentenverenigingen hun deuren openen om studenten kennis te laten maken met het Groningse verenigingsleven. Ook Cleopatra A.S.G. opent haar knalgele pand voor de Groningse student, en organiseert tijdens de Kiezeldagen een hoop activiteiten. Het thema van dit jaar is ‘Geel, da’s goud!’, dat refereert aan de gele kleur van Cleopatra en het Groningse woord voor ‘goed’.

Lees meer...

050 Groningen Politiek - GroenLinks wil dat de Tweede Kamer dit jaar nog aan de voorbereidingen voor een parlementaire enquête over Groningen begint zodat deze in 2020 kan plaatsvinden. GroenLinks Tweede Kamerlid Tom van der Lee stelt dit vandaag voor tijdens het debat over de schadeafhandeling en versterkingsoperatie in Groningen. Van der Lee wil dat de praktische uitvoering van de schadeafhandeling en versterking voor de Groningers nu zo snel als mogelijk echt tot stand komt. Vervolgens is de tijd rijp om terug te kijken. 

Lees meer...

050 Groningen Politiek - Zo’n 500 leerlingen van verschillende basisscholen in Groningen, Haren en Ten Boer hebben in de Week van de Democratie op speelse wijze kennis gemaakt met politiek. Ze speelden het spel Democracity in het stadhuis van Groningen of in de raadzaal van het gemeentehuis van Haren of Ten Boer. De gemeente wil mogelijk het spel structureel aanbieden om zo veel mogelijk kinderen al vroeg iets van de lokale democratie te laten beleven.

Lees meer...

050 Groningen Maatschappij - Een klas van GBS Rehoboth uit Hoogkerk is de ‘Meest mediawijze klas van Groningen’ geworden tijdens de achtste editie van MediaMasters: Nederlands grootste mediawijsheidproject voor groep 7 en 8. Na vijf speldagen de wereld van mediawijsheid te hebben ontdekt in de klas en thuis, bleek deze klas de spannende serious game het best te hebben doorlopen en de meeste bits (punten) te hebben gescoord van de provincie Groningen. Dit jaar werd een recordaantal van ruim 180.000 leerlingen aangemeld voor de game.

Lees meer...

Meer artikelen...

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

19 maart 2019

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Mediamarkt