050 Groningen Maatschappij - Van 11 tot en met 15 februari 2019 wordt de Kiezelweek georganiseerd: een introductieweek voor studenten in Groningen, waar vier studentenverenigingen hun deuren openen om studenten kennis te laten maken met het Groningse verenigingsleven. Ook Cleopatra A.S.G. opent haar knalgele pand voor de Groningse student, en organiseert tijdens de Kiezeldagen een hoop activiteiten. Het thema van dit jaar is ‘Geel, da’s goud!’, dat refereert aan de gele kleur van Cleopatra en het Groningse woord voor ‘goed’.

In de twee barren van Cleopatra’s pand, ook wel Het Pand, is een vol programma samengesteld om kennis te kunnen maken met de vereniging. In de bovenbar kan men onder andere terecht voor een hoop eten, zoals een chocoladeworkshop, nacho’s en een High Tea met tosti’s. Ook organiseert de vereniging hier een Grunneger middag, pubquiz, cocktailbar met karaoke en live muziek. In de benedenbar wordt er op woensdag en vrijdag een groot feest gegeven, compleet met Egyptisch en gouden thema. Het volledige programma is te vinden in de bijgevoegde flyer.

Over Cleopatra A.S.G.

Cleopatra A.S.G. (Cleo voor bekenden) is een Groningse niet-traditionele studentenvereniging met een monumentaal pand in hartje binnenstad dat vijf dagen per week geopend is. Daar is boven een gezellige bruine kroeg te vinden en beneden een danszaal voor feestjes tot het ochtendgloren. Op de bomvolle agenda staat een zeer breed aanbod aan activiteiten: van een eigen muziekfestival tot aan een kamp op Schiermonnikoog en van een gala tot aan diverse themafeesten.

Sinds de oprichting in 1985 staat Cleopatra open voor alle studenten. Voor nieuwe leden worden er allerlei integratie-activiteiten georganiseerd waardoor men zich zo thuis voelt bij Cleo. Wel staat bij Cleopatra iedereen op gelijke voet. De vereniging doet dus ook niet aan ontgroeningen en de integratie-activiteiten zijn niet verplicht.

Meer weten?
Kijk dan op kiezel.cleopatra-groningen.nl. Bijgevoegde foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken. Voor interviews, vragen of elke andere vorm van contact omtrent de Kiezeldagen, kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

050 Groningen Economie– Online uitgeverij Simian heeft BAM Bouw en Techniek geselecteerd voor de grootschalige uitbreiding van de bedrijfsruimte in Westerbroek.

Lees meer...

Foto: © NederlandSchoon

Lees meer...

Nieuwe techniek maakt weg vrij voor grootschalige hennep woningbouwprojecten

Lees meer...

050 Tynaarlo Maatschappij - Het aardbevingscafé dat 18 maart zou plaatsvinden, is verplaatst naar 3 april. De avond werd toen afgelast vanwege de aanslag in Utrecht. Tijdens het aardbevingscafé wil Leefbaar Tynaarlo een Drents Gasberaad oprichten.

Lees meer...

050 Westerkwartier Maatschappij - In de gemeente Westerkwartier starten het Dagblad van het Noorden en het weekblad Westerkwartier iets heel nieuws met ‘Focus’, een online platform dat lokale kwesties onderzoekt en daar uitleg over geeft. Inwoners kunnen op deze manier meebeslissen over en bijdragen aan verschillende onderwerpen.

Lees meer...

050 Groningen Politiek - Wat is er gebeurd met het Groninger escalatiemodel tegen woonoverlast? De gemeenteraad gaf eerder brede steun aan dit PvdA-plan, maar het gemeentebestuur lijkt eraan voorbij te gaan in het nieuwe jaarplan integrale veiligheid. ‘Wij willen het escalatiemodel juist uitbreiden naar zorgaanbieders, zodat we beter overlast van verwarde personen kunnen tegengaan’, zegt PvdA-raadslid Maarten van der Laan.

Lees meer...

050 Zuid Laren - Op 13 april 1945 werd Zuidlaren door de Canadezen bevrijd van de Duitse bezetter. Om dit te herdenken toveren we Zuidlaren weer om naar de jaren 40. De bevrijding was een feest, en dat mag gevierd worden. In het weekend van 13 en 14 april 2019 wordt in Zuidlaren de vrijheid en het vechten voor die vrijheid gevierd.

Lees meer...

050 Groningen Cultuur - “Het Gronings is een taal van hart tot hart.” Gedeputeerde van de provincie Groningen Henk Staghouwer opende vandaag de Dag van de Groninger taal met een sterke boodschap:

Lees meer...

050 Groningen Uitgaan - Bevrijdingsfestival Groningen presenteert Tom Walker, Thomas Azier, MY BABY, Omar Souleyman, Les Amazones D’Afrique, $hirak, Jiri11 en Young Ellens als eerste namen voor het jaarlijkse evenement in het Stadspark. Het festival waar we stilstaan bij onze vrijheid, valt dit jaar op een zondag.

Lees meer...

050 Groningen Sport - Zaterdagavond 2 maart vindt de Nacht van Groningen voor de 18e keer plaats. Het jaarlijkse loopevenement in de binnenstad van Groningen is één van de weinige in Groningen en omstreken waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd. En wie kan hier beter een oproep voor doen dan de Nachtburgemeester van Groningen: Merlijn Poolman.

Lees meer...

Jarenlange inzet voor nierpatiënten beloond met oeuvrepijs

foto Trijntje Kok- Steenbergen

Lees meer...

Suzanne Oosterwijk

050 Groningen Gezondheid - Mensen kiezen er vaak bewust voor om zichzelf bloot te stellen aan nare beelden of gruwelijke verhalen. Waarom zijn mensen toch zo nieuwsgierig naar het leed van anderen? Sociaal psycholoog Suzanne Oosterwijk (UvA) onderzoekt of de aantrekkingskracht van het leed van anderen – de morbide nieuwsgierigheid - mogelijk een functie heeft.

Lees meer...